ЗСУ продовжують контрнаступ на Донецькому напрямку — Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України озвучив, якою є ситуація на фронті на сьогоднішній день.

 

Збройні сили України продовжили контрнаступ на Донецькому напрямі. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у своєму Telegram-каналі у вівторок, 3 січня.

 

Він повідомив, що під час телефонної розмови з головою Об’єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генералом Марком Міллі обговорив потреби Сил оборони для продовження боротьби з ворогом.

 

За його словами, нині важкі бої ведуться на рубежі Сватове — Кремінна і в напрямі Лисичанська.

 

«Найскладніша ситуація залишається на ділянці Соледар — Бахмут — Майорськ. Там ворог фактично по своїх трупах намагається просуватися вперед, але підрозділи Сил оборони ціною надзусиль стримують ворожий наступ. На Донецькому напрямку нам вдалося утримати позиції навколо Авдіївки і продовжити контрнаступальні дії. Ми надійно тримаємо оборонні рубежі на Запорізькому напрямку та докладаємо зусиль для захисту від ворожих обстрілів Херсона, насамперед, мирних мешканців та об’єктів критичної інфраструктури міста. Ситуація на кордоні з республікою Білорусь повністю контролюється», – розповів Залужний.

 

Він також зазначив, що з 31 грудня до сьогоднішнього ранку противник завдав 14 ударів крилатими ракетами і застосував 94 дрони-камікадзе типу Shahed-136.

 

Залужний подякував генералу Міллі за надані зенітні ракетні комплекси.

 

«Ми також обговорили потреби сил оборони для продовження боротьби з агресором. Я високо ціную лідерство генерала Міллі у наданні Україні військової допомоги. Взаємна довіра та спільне бачення допомагають підвищувати можливості українського війська захищати мирні міста та села нашої держави, що є гарантією безпеки у всій Європі», — додав головнокомандувач.