РФ змінює тактику обстрілів — ГУР

Ворог почав змінювати тактику, застосовуючи у різних конфігураціях і іранські БПЛА, і ракети старого типу, і високоточні балістичні ракети.

Російські війська змінюють тактику обстрілу України, комбінуючи різні типи озброєння. Про це у неділю, 1 січня, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону.

 

За його словами, ворог почав змінювати тактику, застосовуючи у різних конфігураціях і іранські БПЛА, і ракети старого типу, і високоточні балістичні ракети та перероблені ракети С-300.

 

«Ми бачимо вплив економічних санкцій на РФ. Вони намагаються обійти санкції, завезти комплектуючі, але це не так просто зробити», – сказав представник ГУР.

 

Він зазначив, що у росіян зараз у дефіциті балістичні ракети Іскандер, наближаються до закінчення запаси Калібрів, зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555.

 

Скібіцький вважає, що Росія здатна максимум на два — три потужні удари з високоточного озброєння.

 

Він також додав, що ворог почав відчувати дефіцит РСЗВ.

 

«Якщо ми говоримо про сушу, то це насамперед РСЗВ Смерч, Ураган і навіть артилерійські снаряди калібру 122 мм, 152 мм. Головне управління розвідки МО України постійно фіксує заходи Росії щодо поповнення саме цими боєприпасами з інших країн. Велику кількість вони завезли з Білорусі і дуже активно працюють із іншими країнами, щоб знайти запаси», — повідомив Скібіцький.

 

При цьому виробництво ракет у Росії не припиняється. У ГУР повідомили, що знаходять уламки ракет, виготовлених у четвертому кварталі 2022 року. Це означає, що вони виробляються і одразу вирушають військовим.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet