Допомагав окупантам викрадати учасників АТО на Київщині: СБУ затримала поплічника

Затриманий “зливав” окупантам дані про перебування патріотів та учасників АТО на Київщині.

У ході контрдиверсійних заходів на півночі Київської області співробітники СБУ викрили ворожого поплічника, який підтримав російських окупантів та запропонував свою допомогу у війні проти України. Зловмисником виявився мешканець селища Глібівка, що у Вишгородському районі. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Ворог за добу 33 рази обстріляв територію Херсонщини

Затриманий “зливав” окупантам адреси проживання місцевих жителів, що потенційно могли входити до руху опору. Серед них були й колишні учасники антитерористичної операції на сході України.

Внаслідок цього, до помешкань українських патріотів вдиралися окупанти та викрадали їх. Далі людей катували та примусово вивозили до Росії.

Поплічник окупантів розграбовував оселі громадян під виглядом “сприяння” матеріально-технічному забезпеченню окупаційних військ. Так чоловік “конфіскував” мікроавтобус у мешканця селища.

“За даними слідства, зловмисник мав “преференції” від загарбників у вигляді вільного пересування по тимчасово захопленій території регіону. При цьому навіть власний автомобіль він позначив знаками розрізнення підрозділів російських окупантів. Після звільнення Київщини зрадник намагався переховуватись на території регіону. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали”, — повідомляють в СБУ.

Читайте також: У Повітряних силах назвали ціль №1 в атаках Росії

Під час обшуків за місцем проживання затриманого було виявлено продуктові набори виробництва РФ та мобільні телефони з контактами окупантів.

Зараз слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав затриманому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, “Силою та дипломатією”: Буданов розповів про те, як ЗСУ звільнятиме Крим. Українські сили звільнятимуть Крим комбінованим шляхом.