Федоров: Захоплені території – це резервація

Людям, які все ж таки намагаються проїхати через блокпост у Василівці, кажуть кидати авто та йти в Запоріжжя пішки.

Окупанти зробили з тимчасово захоплених територій резервацію та утримують людей у заручниках. Про це повідомляє мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров.

Читайте також: У Молдові відреагували на погрози РФ

«Вже 10 днів рашисти не випускають мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей через Василівку у бік Запоріжжя», — зазначив Федоров.

Повідомляється, що протягом 10 місяців окупанти посилювали терор та ускладнювали евакуацію: штучно створювали тисячні черги на блок-постах; запровадили систему спецперепусток для проїзду, оформлення яких в окупаційній комендатурі потрібно було чекати до місяця; місяць тому перестали випускати чоловіків, придатних до військової служби; тепер не випускають навіть дітей, жінок та людей похилого віку.

«Людям, які все ж таки намагаються проїхати, кажуть кидати авто і йти в Запоріжжя пішки. За словами самих окупантів, проїзд закрили до 15 січня. Жителі окупованих територій, які фактично стали заручниками рашистів, вірять у ЗСУ і чекають на деокупацію», — запевняє Федоров. .

Раніше Зеленський ввів у дію два рішення РНБО. Одне рішення стосується розвитку та використання систем супутникової навігації в інтересах безпеки та оборони, а друге – забезпечення готовності до охорони зовнішніх кордонів ЄС після набуття повноправного членства у Євросоюзі.