Допоможіть нам захистити небо — Зеленський

Президент України звернувся до іноземних партнерів із проханням надати нам сучасні системи ППО у достатній кількості.

 

Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 18 грудня розповів про результати проведення Ставки та ситуацію в Донецькій та Луганській областях.

 

«Бахмутський напрямок — ключовий. Місто тримаємо, хоча окупанти роблять все, щоб там не залишилося жодної цілої стіни», — сказав гарант.

 

Щодо Запорізької області, Херсонської, півдня, то президент зазначив, що там «поступово зменшуємо потенціал окупантів». Знищено склади та логістику російської армії.

 

«ППО — постійний пріоритет Ставки, і я ще раз наголошую на цьому. Шановні партнери! Допоможіть нам повністю захистити наше небо, надавши нам швидше сучасні системи ППО в достатній кількості, ви можете позбавити державу-терориста головного інструменту терору. Це буде одним із найпотужніших» кроків, що наближають закінчення агресії. Росії доведеться йти шляхом припинення агресії, коли вона більше не зможе йти шляхом ракетних ударів», — сказав Зеленський.

 

Також він розповів, що на Ставці детально обговорили захист кордону як з Росією, так і Білоруссю.

 

«Готуємось до всіх можливих оборонних сценаріїв. Хто б і до чого не схиляв Мінськ — це їм так само не допоможе, як і всі інші хворі ідеї в цій війні проти України та українців», — резюмував президент.

 

 

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський зібрав чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача у неділю, 18 грудня. Серед головних тем – ситуація на передовій, гарячі ділянки фронту, кордони з Білоруссю, актуальна кількість та озброєння ворожих військових угруповань, енергосистема в Україні.