Офіс генпрокурора встановив 154 факти сексуального насильства окупантами

З початку повномасштабного вторгнення на деокупованих територіях зафіксовано 154 факти сексуального насилля з боку росіян.

З 24 лютого — початку повномасштабного вторгнення Росії прокурори зафіксували 154 факти сексуального насильства. На деокупованих територіях встановлюють нові факти сексуального насильства. Там працюють мобільні групи прокурорів, міжнародних експертів та психологів. Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора. 

Читайте також: У депутата Держдуми знайшли 11 квартир у Києві

В Офісі генерального прокурора повідомили, що вже повідомлено про підозру 6 військовослужбовцям РФ. До суду також скеровано обвинувальні акти щодо 2 осіб, та ще одну особу засуджено.

“На Херсонщині військовослужбовці РФ впродовж 4 місяців ґвалтували жінку. Ще одну місцеву жительку з березня 2022 року систематично оголювали та застосовували тортури. Зокрема, обливали окропом. Зафіксовано факти гендерного насильства, коли дружин українських захисників, які брали участь в АТО чи мали відношення до ЗСУ, забирали з родин, катували”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Танків не буде: Берлін обіцяє нову військову допомогу Києву

Додається, що прокурорами було виявлено понад 30 фактів катування електрострумом геніталій, які застосовували до місцевого цивільного населення. Загалом встановлено понад 100 фактів тортур з використанням електроструму щодо місцевих чоловіків.

Нагадаємо, СБУ в Одесі затримала агента ПВК Вагнера. Чоловік збирав інформацію про українські підрозділи, їх озброєння та техніку в Одеській області.