США ввели санкції проти компаній, які продавали іранську нафту

Компанії турецького бізнесмена укладали міжнародні контракти з іноземними покупцями продаж іранської нафти.

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти мережі міжнародних компаній, які очолює турецький бізнесмен Сеткі Аян. Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу з контролю за іноземними активами американського Мінфіну.

Читайте також: Арестович розповів про проблеми зі снарядами в окупантів під Бахмутом

Повідомляється, що ці компанії сприяли прихованому продажу іранської нафти в обхід міжнародного ембарго.

«Компанії Аяна укладали міжнародні контракти з іноземними покупцями на продаж іранської нафти, організовували постачання нафти та допомагали відмивати доходи, приховуючи іранське походження продукції, а також те, що вигоду від цього отримували Корпус вартових ісламської революції — Сили Qods», — повідомили у прес-службі. службі.

Аян, за даними відомства, використав свої компанії для сприяння угодам із нелегального продажу іранської нафти на сотні мільйонів доларів. Замість продавця він вказував не іранський режим, а підставні компанії із власної мережі.

Раніше Зеленський закликав ЄС запобігти обходу РФ санкцій. Українські дипломати працюють на посилення антиросійських санкцій у світі. Київ очікує від європейських партнерів рішень, які блокуватимуть спроби Москви обійти санкції.