В ОК “Південь” розповіли, навіщо РФ притримувала Шахідів

Дрони-камікадзе, ймовірно були виділені для “закріплюючих ударів” по українській інфраструктурі.

У ніч на 7 грудня російська армія атакувала Україну дронами-камікадзе, які могли бути виділені для “закріплюючих ударів” по українській інфраструктурі. Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк телемарафоні.

Читайте також: Росія замовляє сотні безпілотників та балістичних ракет в Ірану

Гуменюк заявила, що не завжди відсутність ударів може означати закінчення певної зброї. Вона додала, що таким чином окупанти намагаються впливати на відкриті ділянки фронту, а також психологічно на населення. 

«Зокрема, вони тримали ці дрони, певно, для «закріплюючих ударів» по інфраструктурі. Вони продовжують способи техногенного терору і намагаються створити енергетичну кризу в Україні. Саме тому вони спрямовують засоби ураження такі як ракети, але вони більш високовартісні й використовують так само дрони. Ми попереджали, що ворог намагається вивчити та виснажити нашу ППО, яка не дозволяє їм повноцінно за розрахунками провести свій терор», — додала Гуменюк.

Читайте також: Україна не має змінювати цілі через спокусу РФ зробити паузу в боях — Зеленський

Нагадаємо, росіяни атакували Дніпропетровщину “Ураганами” та дронами-камікадзе. Вночі росіяни завдали ударів по Нікопольській та Марганецькій громадах. Внаслідок цього пошкоджено десяток приватних будинків та газопровід.