У Повітряних силах оцінили сили Росії після вибухів на аеродромах

Хоч армія РФ має досить літаків для атак України, все ж удари по аеродромах її спроможність зменшилася.

Хоч після вибухів на російських аеродромах, спроможність армії РФ зменшилася, все ж армія має досить багато літаків для атак по Україні. Про це заявив спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.  

Читайте також: В ОП назвали умову для прес-конференції Зеленського

“Наслідки (вибухів на російських аеродромах, — ред.) ми бачили в відкритих джерелах, ми бачили супутникові знімки. Наслідки які — в них зменшиться кількісно техніка, яка постраждала внаслідок цих загадкових вибухів”, — повідомив Ігнат.

Спікер Повітряних сил зазначив, що зараз у росіян постало питання відновлення пошкоджених літаків, проте їм «потрібно мати з чого та як».

“Можливо донорство буде запроваджене — з інших літаків знімати. Але це безумовно дуже гарні новини, тому що якщо виходить з ладу 1-2 літаки може ще кілька літаків це їхні спроможності зменшує, тому що завдання масованих ракетних ударів воно ймовірне ще, тому що достатньо цих літаків у них є на озброєнні Ту-95, Ту-160, Ту-22 М3, на жаль, в Росії ще є, але ті заходи безпеки, яких вони не дотримуються можуть спричинювати й до подальших наслідків і зменшення їхнього бойового потенціалу”, — додав Ігнат. 

Читайте також: Ідіоти в РФ приведуть Україну до перемоги — Резніков

Нагадаємо, у британській розвідці повідомили, що вибухи на аеродромах — найбільші провали для Росії з початку війни. Для РФ вибухи на аеродромах вважаються провалом у захисті сил.