У РФ до лютого хочуть ввести тотальний контроль над ухилянтами — ГУР

Нова електронна база контролюватиме військовозобов’язаних і заборонятиме їм залишити територію Росії без спеціального дозволу.

У Росії до початку лютого хочуть створити автоматизовану систему обліку та контролю осіб, які підлягають мобілізації. Для цього оцифровуються всі чинні документи військового обліку та наявні архіви військкоматів. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

Читайте також: У Швеції вбили блогера, який критикував Кадирова — ЗМІ

“Після введення в експлуатацію ця система забезпечить можливість тотального контролю за військовозобов’язаними, які не проживають за місцем реєстрації. Це гарантує отримання ними повісток навіть у випадку неможливості фізичного контакту – у формі СМС-повідомлень, електронних листів, повідомлень із соціальних мереж. Після цього всі вони будуть зобов’язані з’явитися у вказані терміни до місць обліку”, — йдеться у повідомленні. 

Така база дозволить контролювати військовозобов’язаних і забороняти їм залишити територію Росії без спеціального дозволу. Крім того, їм обмежать можливість користування державними послугами та сервісами, а в разі необхідності можуть навіть заблокувати банківські рахунки.

У ГУР додали, що разом з тим на тимчасово окупованих територіях України окупанти вводять військовий облік чоловіків від 17 до 65 років. Незалежно від згоди конкретної особи, всі вони за умовчанням оголошені російськими громадянами, які підлягають призову. Їм заборонено виїзд з місця проживання, окрім “евакуації” вглиб окупованих територій.

Читайте також: Росія підняла у небо 14 ворожих бомбардувальників Ту-95 — Кім

Нагадаємо, Еммануель Макрон заявив, що Володимир Путін має відповісти за злочини в Україні. Французький лідер озвучив позицію щодо військових злочинів РФ в Україні.