Авіація РФ зменшує кількість вильотів через погоду та українське ППО — БР

Через погодні умови, українське ППО та недостачу літальних апаратів, росіяни продовжуватимуть здійснювати низький рівень наземних операцій.

Російська авіація зберігає низький рівень наземних операцій через погану погоду та загрозу української системи ППО. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Окупанти заборонили пересування між населеними пунктами Херсонщини

У розвідці повідомляють, що за останні місяці польотів російської тактичної авіації над територією України значно скоротилася.

“Російські літаки зараз, ймовірно, здійснюють десятки місій на день, порівняно з максимальним показником до 300 на день у березні 2022 року. Росія втратила понад 60 літаків у конфлікті, включаючи, ймовірно, додатковий винищувач-бомбардувальник Су-24М FENCER та штурмовик Су-25 FROGFOOT минулого тижня”, — йдеться у повідомленні. 

У розвідці додають, що зменшення кількості вильотів, ймовірно, є наслідком постійної високої загрози з боку українських засобів ППО, обмежень нальоту російських літаків та погіршення погодних умов.

В Міноборони Великобританії зазначають, що через те, що російська тактика наземних атак покладається на візуальну ідентифікацію і некеровані боєприпаси, російські військово-повітряні сили продовжуватимуть здійснювати низький рівень наземних операцій через погану зимову погоду.

Читайте також: РФ просить Ізраїль «не заважати» перекидати зброю в Україну — ЗМІ

Нагадаємо, в ISW проаналізували, від чого буде залежати успіх ЗСУ на полі бою. В Інституті вивчення війни проаналізували, що для української армії зима буде найкращим часом для продовження наступальних дій.