У Рівненській області офіційно заборонили УПЦ МП

Депутати Рівненської обласної ради одностайно заборонили діяльність УПЦ МП на території Рівненщини.

Сьогодні, 10 квітня депутати Рівненської обласної ради одностайно заборонили діяльність УПЦ МП на території Рівненщини. У самому Рівному депутати припинили право користування земельними ділянками на території громади, які використовує УПЦ МП. Про це повідомляють на сайті Рівненської обласної ради, а також мер міста Олександр Третяк у Telegram

Читайте також: ССО показали знищення позиції ворожої гармати на Донеччині (відео)

Повідомляється, що депутати зібралися на позачергову сесію й заборону УПЦ МП підтримало 55 обранців з 55 присутніх в залі.

“Крім того, депутати проголосували за скасування низки рішень виконавчого комітету Ровенської обласної ради народних депутатів щодо реєстрації статутів тих релігійних громад, які станом на сьогодні перебувають у складі УПЦ МП та передачі їм в користування культових будівель”, — йдеться у повідомленні. 

Мер Рівного зазначив, що це історичний момент для міста й неприпустимо, щоб під час війни в державі функціонувала церква, яка благословляє російських солдатів на вбивства українців.

Читайте також: Путін вичерпав свій часовий ліміт — Данілов

Нагадаємо, два храми УПЦ МП на Хмельниччині перейшли до ПЦУ. На Хмельниччині жителі міста Нетішин проголосували за перехід двох храмів з УПЦ МП до ПЦУ.