У Росії сумніваються в ефективності ракетної кампанії Кремля — ISW

Аналітики порівняли риторику провоєнних блогерів Росії на тлі передачі ЗСУ нової ППО, з їхньою панікою через HIMARS.

Паніка серед російських військових блогерів через надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони показує вразливість ракетної кампанії РФ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Переговори України та РФ будуть вигідні всім — Ердоган

Аналітики ISW звернули увагу на настрій, що заполонив мережу в РФ після появи інформації про надання країнами Заходу Україні додаткових систем ППО. Ті, хто підтримує поточну війну, почали піддавати сумніву стійкість російської ракетної кампанії в довгостроковій перспективі.

У звіті йдеться, що низка російських блогерів заявила про те, що «нарощування» західних систем протиповітряної оборони ускладнює здатність РФ завдавати ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі. Також вони вимагали від Кремля прискорити свою ракетну кампанію.

В ISW зазначили, що один із блогерів навіть повторив оцінки Заходу про те, що Росія не отримає значний ефект на передовий ракетними ударами, якщо «не покине цю нісенітницю і не згорне кампанію найближчим часом».

Експерти ISW провели аналогію з панікою, яка виникла у пропагандистських соцмережах на тлі наданих США систем HIMARS, які нині успішно застосовують ЗСУ на фронті.

Раніше у Держдепі назвали умови переговорів із Путіним. Джо Байден разом із союзниками готовий зустрітися з російським президентом, якщо той виявить готовність закінчити війну.