У Польщі викрили фейк білоруської пропаганди про українців

Мінськ поширює інформацію про нібито масову міграцію українців до Білорусі з боку Євросоюзу.

Представник координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарін заявив, що інформація про нібито масове переміщення українських біженців з України та ЄС у «безпечну» Білорусь є фейком, який поширює Мінськ. Про це Жарін у неділю, 27 листопада, написав у Twitter.

 

Він наголосив, що таким чином пропаганда намагається спотворити інформацію про роль Білорусі у війні проти України.

 

«Білоруська пропаганда знову натякає на те, що українці, які тікають від російської агресії, шукають притулку в Білорусі, сприймаючи цю країну як безпечнішу, ніж країни ЄС. Мінськ прямо вказує, що українські біженці потрапили до Білорусі через країни ЄС», — наголосив Жарін.

 

Раніше білоруські прикордонники заявили, що нібито українці масово виїжджають із ЄС, зокрема, з Польщі до Білорусі. Згідно зі статистикою, наданою РБ, останнім часом до країни прибули понад 60 тисяч українців, серед яких 40 тисяч — із Польщі.

 

За інформацією Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, станом на 22 листопада в ЄС перебувають 4,75 мільйони зареєстрованих біженців з України. Найбільше — у Польщі, Німеччині та Чехії.

 

Тим часом на кордоні України з Білоруссю було затримано групу нелегальних мігрантів, яких доправили туди білоруські силовики та прикордонники.