Передавав дані про ППО російським ЗМІ: СБУ затримала агента РФ в Одесі

Затриманий передавав дані про дислокацію ЗСУ, які мали використовувати для підготовки прицільних ракетних ударів по українських військових об’єктах.

Кіберфахівці СБУ в Одесі затримали ще одного ворожого агента. Чоловік збирав дані про місце дислокації Збройних Сил України у південному регіоні та Києві. Агент РФ намагався виявити локації центрів управління та системи протиповітряної оборони українських військ. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: В ОП закликали союзників зняти «табу» з поставок сучасної зброї для ЗСУ

Отримані дані чоловік передавав через “зв’язкового”, яким виявився завербований ФСБ представник прокремлівського інформагентства «Бел.ru», яке знаходиться у російській Білгородській області.

Спілкувалися поплічники через заздалегідь відпрацьований анонімний Телеграм-канал. Отримані відомості ворог планував застосувати для підготовки прицільних ракетних ударів по українських військових об’єктах.

“Під час спецоперації в Одесі співробітники Служби безпеки затримали російського агента на спробі передачі інформації рф. За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого фсб залучила до негласного співробітництва після повномасштабного вторгнення”, — йдеться у повідомленні. 

Додається, що “пропозицію” щодо співпраці з окупантами чоловік отримав через заборонені соцмережі, де неодноразово висловлювався на підтримку збройної агресії проти України.

Читайте також: Окупанти заявляють, що не збираються йти з Енергодара

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника біло вилучено мобільні телефони, з яких він контактував з російською спецслужбою. Також у його помешканні виявили заборонену в Україні комуністичну символіку і пропагандистські матеріали на підтримку комуністичної партії РФ.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і можливої додаткової кваліфікації його злочинів.

Читайте також: Відключення світла можуть бути до весни: Кличко про можливу евакуацію з Києва

Нагадаємо, слідчі ДБР проводять обшуки на підприємствах, пов’язаних з Жеваго – шукають докази колаборації.