Кім Чен Ин заявив, що створює «найсильнішу ядерну силу у світі» — ЗМІ

Лідер КНДР заявив, що його метою є створення «найпотужнішої у світі стратегічної сили, абсолютної сили, безпрецедентної у цьому столітті».

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що має намір створити найсильнішу армію у світі з найбільшим ядерним потенціалом. Про це у суботу, 27 листопада, повідомляє Reuters із посиланням на державні ЗМІ КНДР.

 

Повідомляється, що Кім Чен Ин підвищив у званні десятки військових офіцерів, які брали участь у нещодавньому запуску найбільшої балістичної ракети Північної Кореї.

 

Ця заява була зроблена після того, як Кім Чен Ин проінспектував випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Hwasong-17 і пообіцяв протистояти ядерним загрозам США за допомогою ядерної зброї.

 

Створення ядерних сил призначене для надійного захисту гідності та суверенітету держави та народу, і «його кінцевою метою є володіння найпотужнішою у світі стратегічною силою, абсолютною силою, безпрецедентною у цьому столітті», — йдеться у заяві лідера КНДР.

 

Він назвав Hwasong-17 «найсильнішою у світі стратегічною зброєю» і заявив, що вона демонструє рішучість та здатність Північної Кореї створити найсильнішу армію у світі.

 

Північнокорейські вчені зробили «чудовий стрибок уперед у розвитку технології встановлення ядерних боєголовок на балістичні ракети», — сказав Кім, не уточнюючи деталей.

 

Вченим, інженерам, військовим та іншим особам, які брали участь у випробуванні, Кім сказав, що очікує від них продовження розширення та зміцнення ядерного стримування країни надзвичайно швидкими темпами.

 

Вони склали присягу на вірність правлячої партії, пообіцявши захищати «абсолютний авторитет» партії та Кіма, а також запевнивши, що «наші ракети летітимуть лише у напрямку, вказаному» їм.

 

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet