Зеленський назвав найпроблемніші регіони, де важко зі світлом

Щовечора фіксуються стрибки споживання електрики, які спричиняють збільшення аварійних відключень.

Відключення абонентів від енергопостачання тривають у більшості областей країни та в Києві, всього йдеться про понад шість мільйонів абонентів. Про це у п’ятницю, 25 листопада, заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

 

«Ключове завдання дня сьогоднішнього, як і інших на цьому тижні — енергетика. З середи і до сьогодні вдалося вдвічі скоротити кількість людей, у яких відключається електрика для стабілізації системи. Станом на цей вечір відключення тривають у більшості областей та у Києві. Усього більше шести мільйонів абонентів», — сказав він.

 

За його словами, найбільше проблем із енергопостачанням зараз саме у столиці, а також у Київській області, в Одеській, Львівській, Вінницькій та Дніпропетровській областях.

 

«Будь ласка, у всіх регіонах потрібно, як і раніше, дбайливо споживати електрику. Якщо у вас немає відключень, це не означає, що проблема вже вирішена. Якщо є електрика, це не означає, що можна відразу включати кілька потужних електроприладів», — звернувся президент до українцям.

 

Зеленський наголосив, що щовечора фіксуються стрибки споживання, які спричиняють збільшення аварійних відключень.

 

«Зараз, як і раніше, потрібно берегти енергію», — підкреслив він.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet