Україна підтвердила обмін полоненими: Повернули героїв Маріуполя

Сьогодні відбувся великий обмін полоненими, в рамках якого додому повернулася частина захисників «Азовсталі»

Українська влада підтвердила інформацію, що раніше з’явилася в ЗМІ, про великий обмін полоненими, який відбувся сьогодні. На волі опинилися 107 військовослужбовців – 6 офіцерів, а також 101 рядовий та сержант. Про це повідомив у себе в Телеграм голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також: В ОП відповіли на заклик змусити Україну відмовитися від територій

За його словами, серед звільнених представники практично всіх силових відомств – ЗСУ, флот, тероборона, поліція, Нацгвардія та інші. Серед звільнених – 74 захисники «Азовсталі», а також добровольці, які на вертольотах допомагали оточеному гарнізону Маріуполя.

“Нам вдалося обміняти тяжко поранених та лежачих з Маріуполя, з “Азовсталі”, хлопців із осколковими пораненнями рук та ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла. Є люди з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частину обличчя, з інфікованими ранами. Також є поранений боєць у результаті вибуху в Оленівській колонії”, – розповів Єрмак.

Нагадаємо, раніше сьогодні бойовики «ДНР» заявили про обмін полоненими за формулою 107 на 107. При цьому на окуповану територію передано 65 представників саме терористичних угруповань “ЛДНР”.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.