Україна не давала нових гарантій щодо зернової угоди – МЗС

Дипломати спростували заяву Кремля про “письмові гарантії” України

Україна не брала на себе жодних додаткових гарантій щодо роботи зернового коридору. Про це заявив у себе в Facebook прес секретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Читайте також: «Зернова угода». Демарш Росії не помітили?

Він зазначив, що Україна не використовувала і не планувала використовувати «зерновий коридор» у військових цілях.

“Українська сторона чітко дотримується положень «зернової угоди. Нагадаю, що в рамках цієї угоди сторони зобов’язалися гарантувати безпечне і надійне середовище функціонування зернового коридору. Україна ніколи не наражала зерновий маршрут на небезпеку», — підкреслив Ніколенко.

Читайте також: РФ використовує їжу як зброю у війні — США

Спікер МЗС зазначив, що Москва повернулася до зернової угоди завдяки активній дипломатії генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

«Ніяких нових зобов‘язань, які виходили би за межі вже існуючих в зерновій угоді, наша держава не брала. У координації з Україною вони знайшли слова, які зрозумів Путін. Це була позиція сили, а не поступок», – заявив Ніколенко.

Нагадаємо, напередодні в Москві заявили про повернення до участі у зерновій угоді, оскільки Україна нібито надала “письмові гарантії”.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.