США допоможуть Україні пережити зиму

Американські дипломати розповіли, яка допомога буде надана

США мають намір допомогти Україні пережити зиму за умов, коли російський агресор намагається зруйнувати енергетичну інфраструктуру. Про це розповіла помічниця держсекретаря США Карен Донфрід під час візиту до Києва, пише РБК-Україна.

Читайте також: Окупанти всю ніч обстрілювали Дніпропетровську область

Вона зазначила, що Росія перетворила електрику та тепло на зброю, прагнучи приректи українців на холодну, темну зиму.

“Те, що відбувається сьогодні, просто огидно. Тому ми, як і багато ваших друзів, прагнемо допомогти вам зробити так, щоб цієї зими українці не сиділи в холоді та темряві», – сказала Донфрід.

Читайте також: Зеленський: Ми міцні, коли зберігаємо єдність

Ця допомога, за словами американської дипломатки, включатиме кілька елементів. Першим є надання додаткових систем протиповітряної оборони.

«Інший аспект — коли ви відновлюєте ту енергетичну інфраструктуру, яка постраждала, чи є у нас обладнання, яке ми можемо відправити вам? Чи є в інших європейських країнах таке обладнання, яке могло б вам стати в нагоді? Так що я думаю, що є багато різних елементів, над якими ми зараз працюємо, і ми продовжимо робити все можливе, щоб ви змогли пройти цю зиму», – повідомила Донфрід.

Нагадаємо, в 10 областях України діятимуть обмеження на електропостачання. Для подолання дефіциту в енергосистемі в 10 областях України вводиться погодинне та аварійне відключення електроенергії.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.