Пам’ятник Катерині ІІ в Одесі переодягли в ката

Російська імператриця в центрі Одеси давно муляє очі патріотично налаштованим городянам

В Одесі невідомі активісти вночі “переодягли” пам’ятник Катерині II у центрі міста: на голові у російської імператриці з’явився червоний ковпак ката, а в руці — зашморг для повішення. Про це розповів керівник Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк у Facebook.

Читайте також: У прикарпатському селі демонтували пам’ятник «визволителю»

«Дуже промовиста інсталяція сьогодні з ранку з’явилась на маркері путінського кривавого «міру» на Катерининській площі в Одесі. Це зашморг для окупантів чи колаборантів з міської ради?» – написав він.

Зазначимо, що пам’ятник Катерині ІІ в Одесі неодноразово обливали фарбою. У місті відбулися громадські консультації щодо долі пам’ятника, на яких більшість учасників виступили за демонтаж монумента. Однак міська влада досі зволікає з цим. Проти знесення пам’ятника раніше неодноразово виступав міський голова Геннадій Труханов.

Для довідки. Катерина ІІ вважається ініціатором заснування Одеси. Водночас, саме вона знищила залишки державності в Україні, що залишилися з часів Гетьманщини, а також зруйнувала останню Запорізьку Січ.

Нагадаємо, наприкінці вересня влада Одеси відмовилася прибрати пам’ятник Катерині Другій. В Одесі досі стоїть пам’ятник імператриці, яка знищила Гетьманщину та Запорізьку Січ.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.