Зеленський озвучив головний пріоритет після війни

Президент запропонував прем’єр-міністрові Чехії створити оборонні відносини між країнами.

Після закінчення війни найголовнішим пріоритетом залишиться безпека — це стосується всіх країн, які раніше постраждали від дій РФ. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю чеському телебаченню.

Читайте також: Зеленський: Зробимо все, щоб дати тепло та світло

«Після цієї війни особливо предметно всі будуть ставитись до безпеки. Я вважаю, що безпека буде пріоритетом номер один. Ми розіб’ємо Росію на нашій землі, але це не означає, що не повернеться через 10-20 років. Хочеться вірити, що вони змінять своє ставлення до миру та до свого суспільства», зазначив він.

Зеленський заявив, що українці мають убезпечити себе на кордонах, у повітрі, на суші та на воді. Також необхідна безпека у містах.

Він також повідомив, що запропонував прем’єр-міністру Чехії створити оборонні відносини між країнами, що допоможе створити надійну оборонну систему для майбутніх поколінь.

Раніше Кислиця назвав те, що захистить Україну від повторного нападу Росії. Перемога України у повномасштабній війні з Російською Федерацією не дасть гарантії того, що Кремль не надумає знову напасти на нашу країну, вважає постпред в ООН.