Київ, Анкара та ООН погодили рух 14 суден у Чорному морі

Делегації Туреччини, України та ООН проінформували Росію про запланований на 31 жовтня вихід 14 суден із українських портів.

Організація Об’єднаних Націй, Туреччина та Україна погодили план переміщення 14 суден «зерновим коридором». Про це у неділю, 30 жовтня, повідомляє Reuters.

 

У заяві Спільного координаційного центру (СКЦ) зазначено, що три делегації також погодилися провести інспекції для 40 суден, що вирушають у понеділок, 31 жовтня.

 

«Делегації України, Туреччини та ООН погодили план руху на завтра, 31 жовтня, по морському гуманітарному коридору 14 суден — 12, що йдуть з України і два прибувають. Делегація ООН проінформувала делегацію Російської Федерації про переміщення відповідно до встановлених процедур СКЦ», — сказано в повідомленні.

 

Там уточнили, що відповідно до процедур центру всі учасники координують свої дії зі своїми військовими та іншими органами для забезпечення безпечного проходу комерційних судів у рамках зернової угоди.

 

У СКЦ додали, що ще шість суден у рамках зернової угоди вийшли з українських портів у неділю, 30 жовтня.

 

«Сьогодні, 30 жовтня, шість суден, що перевозять 186 426 тонн зерна та інших продуктів харчування, вирушили в рейс, але ще не увійшли до морського гуманітарного коридору», — сказано в повідомленні.

 

Нагадаємо, що Північноатлантичний Альянс закликав Росію терміново відновити участь у «зерновій угоді», укладеній за посередництвом ООН, яка дозволила Україні відновити експорт зерна через Чорне море в умовах глобальної продовольчої кризи.

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet