Зеленський нагадав про економію світла

Президент Володимир Зеленський закликав українців обрати індивідуальну схему економії електроенергії.

Президент України Володимир Зеленський вкотре закликав українців свідомо обмежити споживання електроенергії. Про це у середу, 26 жовтня, глава держави зазначив у вечірньому зверненні.

 

Він розповів, що провів велику нараду щодо ситуації в енергетиці. Зокрема, учасниками були чиновники, Офіс президента, енергетичні компанії, ДСНС.

 

«Тематика різнопланова. Це і відновлення пошкоджених об’єктів, захист генерації, забезпечення доступу людей до енергії. Окремо проаналізували стан атомної та гідрогенерації. Відповідно, ситуацію на Запорізькій атомній станції та на Каховській гідроелектростанції», — заявив Зеленський.

 

 

Він пояснив, що ситуація в енергетиці залишається складною, а з подібними масштабами ударів по енергосектору ніхто в Європі ще не стикався. Водночас, він зазначив, що українські фахівці роблять все можливе для ремонту мережі.

 

Президент подякував усім працівникам енергогалузі, рятувальникам, ремонтним бригадам, представникам місцевого самоврядування, приватним компаніям, які працюють досить ефективно, щоб, незважаючи на всі загрози, зберігати стабільність української енергосистеми.

 

«У багатьох містах та районах України відбуваються аварійні відключення енергопостачання, доводиться обмежувати споживання енергії. Але ми всі маємо пам’ятати одне: нам потрібна перемога над Росією та в енергетичній сфері», — заявив глава держави.

 

«Що б не робив ворог, наше завдання — ламати його плани та захищати Україну. І це не просто чиєсь завдання, це стосується не лише енергетиків чи когось іншого. Зараз потрібно свідоме споживання енергії всіма українцями. Виберіть, будь ласка, кожен свою схему обмеження споживання електрики, поки що у загальній енергосистемі є дефіцит», — додав Зеленський.

 

 

Нагадаємо, 10-11 жовтня російські окупанти завдали масованого удару по об’єктах енергетичної інфраструктури, що призвело до дефіциту потужності в енергосистемі. Були зруйновані електростанції та вузлові підстанції. Зокрема, під обстріл потрапили п’ять ТЕС ДТЕК.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet