На Одещині викрили прикордонника, який організував незаконний виїзд ухилянтів з України

Правоохоронці викрили інспектора прикордонної служби, який разом зі спільником наживався на охочих ухилитися від мобілізації та незаконно виїхати з України.

Співробітники Державного бюро розслідувань спільно з СБУ та Державною прикордонною службою на Одещині викрили інспектора прикордонної служби, який разом зі спільником наживався на охочих ухилитися від мобілізації та незаконно виїхати з України. Про це повідомляють у ДБР.

Читайте також: У Польщі запропонували створити «важку бригаду» ЄС

“Спільник підшукував охочих незаконно виїхати за кордон. Сам прикордонник продавав “клієнтам” за 1 тис. доларів США спеціальні картки, які дозволяли проїзд транзитною зоною автодороги “Одеса – Рені”. Вже у транзитній зоні поруч із кордоном “клієнти” кидали свої авто та тікали за межі країни”, — повідомляють у ДБР.

Також додається, що наприкінці квітня 2024 року прикордонника затримали після отримання грошей від чергових втікачів, яких зупинили під час спроби перетнути кордон.

Спільник прикордонника мав ще з десяток транзитних карток для організації перетину кордону ще однією групою втікачів.

Читайте також: Синоптики попередили українців про заморозки в ніч на Великдень

Наразі прикордоннику повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 9 років позбавлення років.

Нагадаємо, доходи більшості біженців з України зросли. Більшість українських біженців виявили, що їхні прибутки перевищують рівень, який вони мали до початку війни.