Як обстріл вплинув на готовність українців здатися – опитування

Соціологи з’ясували, чи готові українці піти на поступки ворогові, щоби припинити обстріли

Переважна більшість українців вважають за необхідне продовжувати збройний опір російським загарбникам, незважаючи на масований обстріл цивільної інфраструктури. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Читайте також: У двох областях відновили електропостачання

Так, 86% українців на відповідне питання заявили про необхідність продовжувати збройну боротьбу всупереч обстрілу. Лише 10% опитаних заявили, що потрібно перейти до переговорів і за потреби піти на територіальні поступки РФ, щоб припинити обстріл.

Хоча на сході країни охочих піти на поступки більше, навіть тут більшість населення бажають продовжувати боротьбу із загарбниками – такої думки дотримуються 69% опитаних.

kiis.com.ua

kiis.com.ua

kiis.com.ua

kiis.com.ua

Читайте також: Ракетний удар по Миколаєву: п’ятеро поранених

Примітно, що серед респондентів, які вирішили відповідати на запитання російською, переважна більшість (66%) все одно вважають, що потрібно продовжувати збройний опір.

«Якщо метою терористичних обстрілів українських міст для Росії було посіяти паніку, зневіру та змусити українців капітулювати, то ми знову бачимо, як Росія «блискуче» реалізує свої цілі», — зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький.

kiis.com.ua

kiis.com.ua

Нагадаємо, Зеленський заявив, що електропостачання відновлено в усіх регіонах. Напередодні без світла опинилися півтора мільйона українців, практично скрізь відновили можливість електропостачання.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.