У Кропивницькому вахтер не пустив хлопця в укриття під час тривоги

Сторож заявив хлопцю, що сирену повітряної тривоги бояться лише труси

У Кропивницькому вахтер школи відмовився пустити 18-річного хлопця у бомбосховище під час повітряної тривоги. Про скандал пише місцеве видання CBN.

Читайте також: Усі новобудови мають бути з бомбосховищем – ухвалено закон

Інцидент стався 31 липня у школі №14. За словами юнака, під час тривоги він відкрив інтерактивну карту і по ній знайшов найближче бомбосховище – у школі. Проте вахтер не захотів його пускати, заявивши, що треба бути «мужиком, а не боягузом» і не боятися сирени.

«Він увесь час упирався, а коли я став ще більше наполягати на своєму, то перейшов на образи і просто хамську поведінку. Але до укриття за хвилин сім тривоги таки провів», — розповів хлопець.

Читайте також: У Харкові зупинки транспорту забезпечать бомбосховищами

Через деякий час сирена замовкла, але режим повітряної тривоги не було скасовано. Тим не менше, вахтер зажадав від юнака залишити укриття.

Цікаво, що директор школи в цій історії став на бік вахтера.

«Я не вірю, вчора така людина була, що не могла так зробити, тому що в нього онука в Харкові була під ракетними ударами. Тому він не міг так вчинити, для нього це дуже болюча тема. Взагалі ми людей пускаємо. Наприклад, у четвер, коли вибухи були, у школі діти були, за ними прийшли їхні батьки, і ми їх також провели до укриття», — каже директор.

Читайте також: Українцям свідомо не кажуть деталей повітряних загроз – ГУР

Заступник директора школи з господарської частини вважає, що вахтер просто побоювався провокацій з боку молодої людини.

«Якби там жінка була, діти були, то можна було б пустити, а так… А так це черговий тут один, і хто знає, яка ситуація може статися. Я розбиратимусь із цим питанням. Якби тут ще люди були, то заходьте, а так він не може залишити свій пост та сидіти з ним у укритті», — сказав завгосп.

Нагадаємо, в Києві заборонили роботу громадського транспорту під час тривоги. Перевізники будуть зобов’язані зупинити рух у безпечному місці, а люди – пройти в укриття.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.