У Чорному та Азовському морях на бойовому чергуванні знаходиться 7 кораблів РФ

Росія тримає на бойовому чергуванні 7 кораблів у Чорному та Азовському морях, продовжуючи вимикати системи автоматичної ідентифікації на цивільних суднах.

Станом на 21 жовтня, відомо, що в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 1 ворожий носій крилатих ракет “Калібр”, із загальним залпом у 8 ракет. В Азовському морі РФ контролює морські комунікації та утримує на бойовому чергуванні до 6 кораблів та катерів. Про це повідомляють у МВС ЗСУ. 

Читайте також: Допоміг ворогу втекти з Лимана: СБУ спіймала зрадника

“У Середземному морі – 11 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр» за добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Азовського моря – 28 суден, з них 11 суден рухалось з протоки Босфор, до Чорного моря – 17 суден, з них 5 суден продовжило рух у напрямку протоки Босфор.”, — йдеться у повідомленні. 

В МВС додали, що Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря. 

Читайте також: У Миколаєві спецназ затримав шпигуна РФ на нараді у мера

Нагадаємо, в Австрії рашисти пошкодили інсталяцію про Україну. Акт вандалізму зафіксовано у самому центрі Відня на Площі прав людини.