Колаборанти біжать із Херсонщини — Генштаб

Зрадники, які співпрацювали з російськими окупантами, разом із сім’ями та майном залишають область.

 

За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Тернова Харківської області, Білогорівка та Золотарівка Луганської області, Лиман, Соледар, Озарянівка, Одрадівка та Первомайське у Донецькій області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні 21 жовтня.

 

Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку. Противник продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлам цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

 

Протягом доби окупанти завдали чотирьох ракетних та 10 авіаційних ударів, здійснили понад 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Під вогнем опинилося близько восьми населених пунктів. Серед них – Харків, Запоріжжя та Нововоскресенське Херсонської області.

 

На Волинському напрямку ситуація залишається без істотних змін. На Сіверському та Поліському напрямках ворог задіяв міномети та ствольну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Українське та Гай Чернігівської області, а також Покровка на Сумщині.

 

Водночас, у Пінському та Столінському районах республіки Білорусь, білоруськими спецслужбами посилюються режимно-адміністративні заходи. Зокрема, заборонено проводити будь-яку відеозйомку, включаючи використання автомобільних відеореєстраторів.

 

У військових комісаріатах ​​продовжується робота з уточнення особистих даних чоловіків призовного віку, наголошується на готовності до виклику.

 

За наявною інформацією, у Бериславі Херсонської області з 19 жовтня цього року припинили свою діяльність усі органи окупаційної влади. Також відомо, що місто продовжують залишати колаборанти, які співпрацювали з російськими окупантами, разом із сім’ями та майном.

 

На тимчасово окупованій території Луганської області противник вживає заходів щодо покращення телерадіомовлення.

 

Підтверджено вогневе ураження Силами оборони України, 19 жовтня цього року, понтонної переправи під Антонівським мостом Херсонської області.

 

Авіація сил оборони протягом доби завдала 16 ударів. Підтверджено поразку трьох опорних пунктів та десяти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох позицій зенітних ракетних комплексів ворога.

 

Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили пункт управління та зенітний ракетний комплекс С-300 противника.