ЗСУ вдарили по десятках пунктів військ та техніки РФ

Українська авіація минулої доби завдала 22 ударів. Підтверджено ураження 18 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також трьох позицій зенітних ракетних комплексів противника.

Протягом минулої доби Збройні сили України відбили ворожі атаки в районах шести населених пунктів у Харківській та Донецькій областях. Про це у вівторок, 18 жовтня, повідомив Генштаб ЗСУ.

«За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Берестове Харківської області; Бахмутське, Іванград, Кліщіївка, Первомайське та Мар’їнка Донецької області», — йдеться у повідомленні.

У Генштабі також повідомили, що авіація Сил оборони минулої доби завдала 22 ударів.

«Підтверджено ураження 18 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також 3 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 3 крилаті ракети», — зазначили в Генштабі.

Тим часом ракетні війська та артилерія вразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два об’єкти ППО та артилерії, один склад боєприпасів та інші військові цілі противника.

У свою чергу російські війська минулої доби завдали 10 ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснили до 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ворожих ударів зазнали райони понад 35 населених пунктів. Зокрема, Києва та області, Одеської, Миколаївської областей; Білогорівка, Терни, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області; Нова Кам’янка та Білогірка Херсонської області. Для цього противник використовував крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, задіяно 43 безпілотні літальні апарати іранського виробництва Shahed-136, 38 з яких збиті українськими воїнами.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також застосування ударних БпЛА Shahed-136 з території Республіки Білорусь.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

  •     на Сіверському напрямку — з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Середина-Буда й Дмитрівка Сумської області;
  •     на Слобожанському напрямку — з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Хатнє, Стариця та Стрілеча;
  •     на Куп’янському напрямку — з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Берестове, Гряниківка, Дворічна, Котлярівка, Серебрянка та Стельмахівка;
  •     на Лиманському напрямку — з різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Греківка, Зарічне, Надія, Новоєгорівка та Терни. Тут ворог використав і ударні БПЛА;
  •     на Бахмутському та Авдіївському напрямах противник завдавав вогневого ураження з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення;
  •     на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них — Білогір’я, Богоявленка, Вугледар, Малинівка, Оріхів та Шевченко;
  •     на Південнобузькому напрямку окупанти обстрілювали військову та цивільну інфраструктуру. Вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки супротивник здійснив понад 30 вильотів БПЛА.

Також у Генштабі повідомили, що на півдні окупанти зводять фортифікаційні споруди за рахунок пограбування.

В ISW назвали причину російських атак дронами


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet