В ОП закликали українців готуватися до відсутності води на світла

Українців закликали підготуватися до перебоїв з водопостачанням та електрикою.

Внаслідок обстрілів, по всій Україні критична ситуація з об’єктами енергозабезпечення, адже один регіон залежить від іншого.  Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у телемарафоні

Читайте також: ЗСУ знищили російський Су-25 на Херсонщині — Повітряні сили

«У нас критична ситуація по всій країні зараз. Тому що у нас залежить один регіон від іншого. Це не просто система коли об’єкт енергозабезпечення допомагає тільки місту. У нас по іншому побудована енергосистема. Треба готуватися усій країні до того, що як може бути відключення електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання», — сказав Тимошенко.

Заступник голови Офісу президента додав, що у результаті ранкових обстрілів постраждала енергетична інфраструктура України, насамперед у Житомирській області постраждав один об’єкт. У місті, зараз відсутнє електро та водопостачання. 

Вночі ворог завдав удару по Миколаєву, місто не відчуло наслідків обстрілу.

Тимошенко додав, що у Дніпрі постраждав великий об’єм енергетичної інфраструктури. Він зазначив, що у місті буде важкий день і у пікові години ввечері. 

Щодо Києва, Тимошенко додав, що через удари зараз  відсутнє водопостачання та електропостачання у деяких районах. 

«По місту Києву було влучання в великий об’єкт енергетичної сфери. Зруйновано багато чого на цьому об’єкті. Зараз на Троєщині та в деяких районах міста відсутнє водопостачання та електропостачання», — повідомив Тимошенко, додаючи, що водопостачання та світло відновлюють.

Читайте також: Армія РФ планує захопити Бахмут до кінця жовтня — Маляр

Нагадаємо, британська розвідка назвала причини ударів РФ по енергетиці України. Вже тиждень окупанти активно б’ють по українській енергетиці.