Глава Таджикистану заявив Путіну, що Азія — не СРСР

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон вимагає від Російської Федерації рівноправних відносин.

Таджикистан — це багата на ресурси країна зі своєю історією, яка заслуговує на повагу від Росії, як головного стратегічного партнера. Про це у п’ятницю, 14 жовтня, лідер Таджикистану Емомалі Рахмон заявив під час саміту Центральна Азія — Росія.

 

«Зараз чомусь на якийсь нещасний форум у Таджикистані ми благаємо, щоб хоча б на рівні міністрів були присутні. Ні. На рівні заступників міністрів. Ось, Таджикистан заслужив, стратегічний партнер. У нас навчається 2,5 млн школярів російською мовою. Але з нас зробили, що ми малі народності. Так, нас не 100-200 млн. Але ми маємо історію, яку ми любимо. Ми хочемо, щоб нас поважали», — заявив Рахмон.

 

 

«Де щось ми порушили? Де з кимось ми не так привіталися? Ми ніколи не порушували. Ми завжди поважали свого головного стратегічного партнера. І хочемо, щоб нас поважали. Ми не злидні. У нас багата країна. Ресурсів більше ніж у таблиці Менделєєва. Є нафта і газ… Дорогоцінні метали і навіть стратегічна сировина, якої немає у світі. Нікого не цікавить», — додав Рахмон.

 

Глава Таджикистану також висловив прохання до Путіна про те, щоб Кремль не вів стосовно республіки політику «до країн Центральної Азії, як до колишнього Радянського Союзу».

 

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet