ЗСУ звільнили на Херсонщині 75 населених пунктів – ОВА

Українські бійці деокупували десятки міст і сіл у Херсонській області, зазначив Ярослав Янушевич.

 

Збройні сили України наразі звільнили від російських окупантів на Херсонщині вже 75 населених пунктів. Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адмінстрації (ОВА) Ярослав Янушевич в ефірі Суспільного у середу, 12 жовтня.

 

«На Херсонщині від російських загарбників на сьогоднішній день звільнено підтверджених 75 населених пунктів. Тільки за жовтень Збройні сили України повернули під жовто-блакитний прапор 29 населених пунктів», – розповів чиновник.

 

За його словами, наразі необхідно зберігати інформаційну тишу, але варто щодня чекати на добрі новини.

 

Янушевич також розповів про інфраструктуру на деокупованих територіях. Він назвав ситуацію жахливою – дуже багато зруйнованих будинків, шкіл, лікарень, дитсадків, зруйновані лінії електропередачі, трансформаторні підстанції, газопроводи, водопроводи, котельні.

 

Він зазначив, що завдання влади – одразу після деокупації населених пунктів починати налагодження постійної життєдіяльності. Одна з ключових проблем – відновлення електропостачання, працюють бригади Херсонобленерго.

 

Янушевич додав, що населення на окупованих територіях одержує гуманітарну допомогу від благодійних і міжнародних організацій.