Відмовчались на початку війни: Данілов прокоментував заяву Тбілісі

У Києві здивовані заявою президента Грузії, яка зараз хоче за допомогою України повернути Абхазію, хоча на початку війни воліла мовчати.

Секретар РНБО України Олексій Данилов дорікнув владі Грузії в тому, що зараз вона хоче приєднатися до майбутньої перемоги над РФ, хоча на початку війни проігнорували заклики до спільної боротьби. Про це Данилов сказав в ефірі телемарафону, коментуючи заяву президента Грузії Саломе Зурабішвілі про звільнення окупованих територій РФ.

Читайте також: Ворог веде підготовку до наступу — Генштаб

«Сьогодні я почув заяву президента Грузії, яка вважає, що коли ми підписуватимемо з Росією якісь мирні угоди, ми повинні туди включити Абхазію, частину Грузії, яку РФ окупувала у 2008 році», — сказав Данилов.

У свою чергу, він нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну закликав Грузію допомагати і разом боротися з країною-агресором. Однак тоді Грузія «в особі цих осіб відмовчалася».

Раніше Зеленський розповів про жорстку ситуацію на фронті. Ворог намагається отримати зараз хоча б щось, щоб на річницю вторгнення показати нібито наявність якихось шансів у Росії, сказав президент.