У Британії оцінили призначення Суровікіна як командувача «СВО»: що зміниться

У розвідці Британії проаналізували нове призначення Російської Федерації.

Російські військові намагаються покращити власне становище на фронті, вдавшись до призначення генерала Сергія Суровікіна на посаду головного командувача Об’єднаного угруповання сил в Україні. Про це повідомляє британська розвідка.

Відомо, що генерал був керівником повітряно-космічних сил Російської Федерації. Нещодавно Суровікін був призначений керівником Південним угрупованням військ у війні в Україні.

Протягом більшої частини своєї «операції» Росії, ймовірно, не вистачало єдиного уповноваженого польового командира — йдеться в повідомленні

З високою ймовірністю генералу доведеться конкурувати з Міністерством оборони країни-агресора, оскільки відомство не має достатніх сил для реалізації політичних цілей в Україні.

При цьому військовий редактор Ден Саббах у своїй колонці для видання The Guardian зазначає, що Росія в найближчому майбутньому не зможе проводити масовані ракетні удари через дефіцит зброї та відповідну реакцію Заходу. Редактор упевнений, що рішення про атаку було політичним, а не тактичним.

Суровикин получает от Путина Героя РФ в 2017 году / Википедия

Суровикин получает от Путина Героя РФ в 2017 году / Википедия

Раніше ми повідомляли про те, що Україна попросила нову зброю після терактів у Києві. Це ПВО NASAMS, далекобійні ракети ATACMS, а також винищувачі F-15 і F-16.