Зеленський запропонував G7 розмістити спостерігачів на білоруському кордоні

На саміті G7, Зеленський запропонував розмістити спостерігачів на українсько-білоруському кордоні.

Сьогодні, 11 жовтня відбувся саміт G7, де президент України Володимир Зеленський виступив перед його членами в онлайн-режимі. Він повідомив, що окупанти продовжують розповсюджувати фейк щодо того, що Україні нібито хоче розпочати війну проти Білорусі. Аби спростувати дану провокацію, Зеленський предложил розмістити спостерігачів на кордоні України та Білорусі. 

Зеленський заявив, що Росія вже використовує територію Білорусі для ракетних ударів по Україні й хоче прямо втягнути країну у війну. 

«Мир можливий не просто тоді, коли є мир з одним сусідом, а коли він з усіма сусідами. Я хочу звернути увагу на одну країну. Територія Білорусії вже використовується для ударів по Україні. Зараз ми бачимо велику загрозу. Росія намагається прямо втягнути Білорусь у війну, розігруючи провокацію з тим, що ми нібито готуємо удар по цій країні», — заявив президент.

Президент додав, що БР вже й так є учасником війни, проте РФ хоче втягнути її у бойові дії безпосередньо. При тому, Зеленський наголосив, що Україна ніколи не планувала бойових дій проти Білорусі.

Читайте також: Під час вибуху на Кримському мості загинув суддя з Москви – ЗМІ

«Щоб повністю зняти цю провокацію, зняти ці наративи, що звучать від Лукашенка, ми пропонуємо своє рішення: на кордоні України та Білорусі може бути розміщена місія міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації. Формат може бути розроблений нашими дипломатами. Я вас прошу на рівні G7 підтримати цю ініціативу», — запропонував Зеленський.

Нагадаємо, генсек НАТО заявив, що перемога Росії у війні проти України стане поразкою для НАТО. В НАТО впевнені, що перемога Росії у війні проти України буде поразкою для Північноатлантичного альянсу, тому хочуть посилити підтримку для країни.