Бойовики «ЛНР» засудили працівника ОБСЕ до 13 років ув’язнення

Бойовики терористичного угрупування «ЛНР» засудили до 13 років в’язниці співробітника ОБСЄ Дмитра Шабанова за звинуваченням у «державній зраді». Про це пишуть російські ЗМІ.

Читайте також: Окупанти обіцяють «туристичні подорожі» пенсіонерам — ГУР

Відомо, що Шабанов був помічником з питань безпеки на Стахановській передовій патрульній базі Моніторингової місії ОБСЄ. Бойовики викрали його на окупованій території Луганської області у квітні та звинуватили у передачі закритих відомостей представникам іноземних спецслужб.

Зокрема, терористи впевнені, що Шабанова завербував агент «ЦРУ США в Україні, який раніше працював у СБУ». Після того, як Шабанов нібито пройшов «спеціальну підготовку в США», він у період із серпня 2021-го до квітня 2022 року – на думку бойовиків – збирав відомості про пересування військової техніки та особового складу терористичного угрупування «Народна міліція ЛНР».

Нагадаємо, окупаційна влада Маріуполя почала посилювати режим. Бойовики зокрема продовжують примусово мобілізувати донеччан та жителів інших міст, окупованих до 2022 року, які масово шукають укриття у Маріуполі та районі.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.