Арахамія розповів про зарплати «у конвертах»

Спроби «дрібних олігархів» впливати на нардепів все ще є, але вони припиняються, запевнив Арахамія.

Верховна Рада України позбавилася такого явища, як отримання народними депутатами зарплат у конвертах. Про це у п’ятницю, 16 вересня, заявив голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в інтерв’ю виданню Forbes.

 

Він зазначив, що війна з Росією сильно урізала доходи народних депутатів, оскільки великий бізнес пішов з Верховної Ради і лише «дрібні олігархи» намагаються впливати на політиків.

 

«Депутатський цінник зараз сильно знизився і спроби вплинути на тих чи інших депутатів намагалися робити, скажімо, «дрібні олігархи». Така історія була відносно недавно, не називатиму прізвище бізнесмена, але для нього все закінчилося плачевно і бажання на когось впливати, комусь платити, гадаю, відпало надовго», — пояснив Арахамія.

 

«Сподіваюся, він перекаже цей досвід іншим бізнесменам, які вирішать втрутитися у політичний процес», — додав голова парламентської фракції.

 

Раніше повідомлялося, що на початку березня дружина народного депутата України перевезла через митний кордон України 500 тисяч доларів та 97 тисяч євро. За офіційним курсом Нацбанку — це понад 17,8 млн. гривень. 

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet