Які літаки потрібні для визволення України

7 серпня Україна відзначає День Повітряних Сил.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, якої повітряної військової техніки потребує Україна, щоб зуміти звільнити Україну. Насамперед країні потрібні багатоцільові винищувачі.

Читайте також: ЗСУ відбили три спроби штурму на Луганщині

Ігнат наголосив, що авіація потрібна Україні вже зараз і сьогодні.

«Нам треба закрити українське небо. Яке ми сьогодні врешті-решт і тримаємо: вже третій місяць російська авіація не залітає (на контрольовану територію). Втім, нам потрібно деокупувати наші території та контролювати весь повітряний простір нашої держави. Тому багатоцільові винищувачі є дійсно тією зброєю, яка могла б суттєво допомогти у деокупації наших територій: як у роботі з повітряними цілями, так і з наземних,» — повідомив представник Повітряних сил.

Читайте також: У розвідці назвали причину терористичного акту в Оленівці, вчиненого РФ

Також Ігнат додав, що Україні потрібна також західна артилерія, здатна знищити російські засоби ППО.

«Маючи на озброєнні під крилами літаків такі ракети, як протирадіолокаційні, ми могли б потроху знищувати їх ППО, і вже далі допомогти авіаційною підтримкою у просуванні наших військ та звільненні наших територій», — підсумував Юрій Ігнат.

Раніше ми писали, що Подоляк назвав озброєння, яке необхідне найбільше. Україна також сподівається на участь у збройовому питанні канцлера Німеччини Олафа Шольца.