У Кривому Розі оголошено часткову евакуацію

Спеціальні пости у місті моніторять рівень води на вулицях, а також спостерігають за приватним сектором, де є ризик підтоплення.

Влада кривого Рогу оголосила часткову евакуацію в місті через ризик підтоплення низки його вулиць. Про це у четвер, 15 вересня, у Telegram-каналі написав міський голова Олександр Вілкул.

 

«Росія здійснила ще один терористичний акт. Вісім крилатих ракет було випущено по дуже великій гідротехнічній споруді у Кривому Розі. Спроба — просто змити частину нашого міста. Ми ситуацію контролюємо, йде ліквідація аварії, задіяні всі служби, все на місцях. Але рівень води в річці Інгулець піднявся. Для того, щоб відійти від зайвих ризиків, я прошу мешканців деяких вулиць евакуюватися», — написав він.

 

Евакуації підлягають вулиці в Інгулецькому районі: Штерна, Гжацька, Склевата, Югоківська, Григорівська, Земнукова.

 

«Місце збору — перехрестя Бериславської та Мотронівської вулиць. Будуть надані комунальні автобуси. Люди будуть доставлені до шкіл та дитячих садків, де можна побути, доки триватиме ліквідація аварії», — повідомив градоначальник.

 

Також людей вивезуть із Центрально-міського району: вул. Лепицького, Йорданська, Бажанова, Грабовського, Машинобудівників, Черняховського, Дунайська, Ходича, Маріупольська, Сташкова, Зарічна, Першотравнева, Староярмаркова, Плеханова, Мамина-Сибіряка, Ентузіастів.

 

«Точки збору, кому де ближче: площа Визволення, Святомиколаївська, 27 біля Центрально-Міського виконкому, Старовокзальна, 35. Ви будете доставлені до шкіл на дитсадки. І поки йде ліквідація аварії, можна там побути. Візьміть із собою документи та цінні речі» , – попередив Вілкул.

 

Раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що внаслідок російських ракетних ударів по Кривому Розі рівень води у річці Інгулець змінюється щогодини, є загроза підтоплення.

 

При цьому він зазначив, що на місці удару спостерігається витік води 100 м кубічних за секунду.

 

«Це значний обсяг. А рівень води в річці Інгулець змінюється щогодини. Ми чітко розуміємо масштаби завдань, які стоять перед нами для ліквідації наслідків ракетних ударів», — написав він.

 

Тимошенко додав, що рівень води на вулицях міста постійно моніторять спеціальні пости, ведеться спостереження за приватним сектором, будинки якого знаходяться в Інгулецькому та Центрально-Міському районах міста, де є ризик підтоплення.

 

Зазначимо, надвечір 14 вересня російські військові завдали ракетного удару по Кривому Розі та пошкодили гідротехнічні споруди, кілька районів міста залишилися без води.

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet