В Данії пройдуть навчання українських військових: що відомо

Під час візиту до Києва, міністр оборони Данії Мортен Бедсков повідомив, що українські військовослужбовці проходитимуть навчання на території Данії.

Міністр оборони Данії Мортен Бедсков під час візиту до Києва заявив, що Данія прийме на навчання українських військових. Про це повідомляє видання Ekstra Bladet.

Читайте також: З’явилися фото наслідків нічних обстрілів Дніпропетровщини

Бедсков розповів, що саме навчання військовослужбовців буде проходити на території Данії, проте він не може розповідати подробиці. 

У серпні стало відомо, що Данія відправить восени до Великої Британії 130 інструкторів для навчання українських солдатів.

Водночас, міністр оборони Данії запропонував Україні, щоб солдати також могли навчатися на данській землі.

Читайте також: У РФ почали визнавати військову поразку — ISW

Бедсков не виключив, що солдати можуть прибути до Данії до кінця року.

«Данія є однією з країн, де проходитиме навчання, і є інші європейські країни, які також розпочали навчання», — розповів міністр.

Бенсков додав, що Данія має «багаторічний досвід підготовки української оборони». Так було, наприклад, в Україні із 2015 року до російського вторгнення 24 лютого.

Читайте також: У Балаклії виявлено катівні окупантів

Нагадаємо, у Генштабу розповіли, що через суттєві втрати, РФ вербує в’язнів з Тульської області. Через суттєві втрати у живій силі, російська армія намагається компенсувати це у різний спосіб.