Передавала місце дислокації ЗСУ: на Луганщині затримали корегувальницю

На Луганщині затримали жінку, яка два місяці передавала дані про місцезнаходження бійців ЗСУ.

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області визнав жительку міста Лисичанськ винною в тому, що вона здавала позиції українських військових. Жінці загрожує покарання у вигляді 12 років за гратами. Про це повідомили в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

За матеріалами справи, жінка передавала дані російським окупантам про місцезнаходження українських військових з кінця лютого до квітня.

У матеріалі вироку представлена переписка за 28 лютого, де жінка передала інформацію невідомій особі щодо перебування бійців ЗСУ на території місцевого навчального закладу. Через декілька днів вказане місце обстріляли російські військові.

Читайте також: В Донецькій області дефіцит вугілля — ОВА

Підозрювана також передавала інформацію про розташування танків і артилерії в місті, а також входила до Телеграм-каналу де ще 7 осіб отримували та обмінювались інформацією щодо пересування та перебування підрозділів ЗСУ на територіях Луганської області. 

Повідомляється, що затримана визнала провину повністю і щиро покаялася та підтвердила, що вчинила злочин «з мотиву негативного ставлення до державної влади України”. 

Читайте також: На Заході обговорюють передачу Україні винищувачів – Financial Times

Нагадаємо, в Харківській області троє людей підірвалися на мінах. Відомо, що люди виїжджали зі звільненого села Макарове, що на Харківщині і підірвалися на мінах, які залишили російські окупанти.