Освітлення Ейфелевої вежі можуть скоротити на тлі енергокризи

Нічне освітлення вежі складає лише 4% річного рахунку за електроенергію пам’ятника. Економія енергії не буде суттєвою.

Мер Парижа Енн Ідальго запропонує скоротити час освітлення Ейфелевої вежі. Причина – енергетична криза та надзвичайна кліматична ситуація. Про це повідомляє Le Journal du dimanche.

Зазначається, що 336 золотих прожекторів вежі згасають о першій ночі, але пропонується, що тепер вони згасатимуть о 23:45, коли вежу залишають останні відвідувачі.

Як пояснили в керуючій компанії Ейфелевої вежі SETE, всупереч поширеній думці, нічне освітлення вежі складає всього 4% річного рахунку за електроенергію пам’ятника, і миготіння 20 тисяч світло діодів, що миготять протягом п’яти хвилин на початку кожної години — це енергоефективне обладнання. Тому захід, про який буде оголошено 13 вересня, має символічний характер.

За словами президента SETE Жана-Франсуа Мартінса, досягнута економія енергії не буде феноменальною, але «як найбільш відвідуваний пам’ятник у світі ми маємо показати приклад».

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країна переживає кінець «епохи достатку», її громадянам варто приготуватися до важкої зими та майбутніх економічних тягарів.