Україна повторно запровадила санкції проти Януковича

Також в цей пакет потрапили двоє олігархів, які живуть в РФ, і екс-міністр оборони, що втік.

Кабінет міністрів повторно наклав санкції на екс-президента-втікача Віктора Януковича, колишнього голову Міноборони Павла Лебедєва того ж періоду і ще кількох підприємців. Про це повідомив в Telegram прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Потрібно кілька перемог: Резніков сказав, коли скінчиться війна

«Сьогодні уряд повторно накладає санкції на Сергія Курченка (олігарх-втікач – ред.), Павла Лебедєва, Віктора Януковича та Олега Дерипаску (російський олігарх – ред.) щодо блокування їх активів та активів, до яких вони можуть бути причетні», – йдеться у повідомленні.

За словами Шмигаля, необхідність повторного запровадження санкцій продиктована змінами в законодавстві, що дозволить остаточно конфіскувати майно вказаних осіб, яке залишається на території України.

Крім того, прем’єр повідомив, що зараз уряд працює над конфіскацією всього російського майна в Україні, щоб використати його на потреби армії та відновлення країни.

Нагадаємо, ціну на газ зафіксували на опалювальний сезон. Нафтогаз буде продавати виробникам тепла газ за фіксованою ціною до кінця квітня наступного року.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.