Росіяни відклали псевдореферендум: Названо причину

Окупанти перед голосуванням вирішили заміряти рівень своєї підтримки серед населення

Окупанти відклали проведення псевдореферендуму на захоплених територіях Запорізької області, переконавшись у вкрай низькій підтримці з боку населення. Про це заявив мер захопленого росіянами Мелітополя Іван Федоров.

Читайте також: Поліція повертається на деокуповані території – МВС

“Весь світ чув, що 11 вересня у «єдиний день голосування» росіяни проводитимуть фейковий референдум на території Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей. Це не вдалось. Референдуму не буде”, – заявив він.

За словами Федорова, росіяни мали плани провести референдум ще наприкінці серпня. Однак перед цим окупанти вирішили провести поквартирне опитування, щоб оцінити рівень підтримки ідеї щодо приєднання регіону до РФ. У Мелітополі опитування показало, що в Росію хочуть менше 10% тих, хто взагалі погодився брати участь в опитуванні.

Читайте також: Окупанти почали виведення військової техніки з Маріуполя, — Андрющенко

Водночас Федоров впевнений, що російська армія до останнього утримуватиме Мелітополь, оскільки місто має стратегічне значення з огляду на логістику.

«Через місто проходять дві траси державного значення, велика залізнична розв’язка. Деокупація Мелітополя – ключ до деокупації всього півдня України. Без деокупації Мелітополя це неможливо. Вони вважають Мелітополь для себе принциповим логістичним центром, який захищатимуть», – сказав Федоров.

Нагадаємо, з’явилося відео, як жителі Балаклії зі сльозами зустрічають ЗСУ. Жителі Харківщини не приховують радощів від повернення української армії.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.