РФ вербує білорусів у війні проти України — Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що громадян Білорусі РФ вербує для участі у війні проти України.

Секретар РНБО Олексій Данилов розповів, що Росія вербує громадян Білорусі для участі у війні проти України. РФ відправляє на війну через свої території, бо охочих мало.

“Якщо на вашій території діють терористи, які з вашої території відправляють ракети, відправляють літаки бомбардувати мирне населення, то ви маєте зайняти якусь позицію. Якщо вашої позиції немає, то ви маєте визнати, що ви окуповані Російською Федерацією”, — розповів Олексій Данілов для LB.ua

Данілов повідомив, що РФ вербує білорусів для участі у війні проти України. Проте тих, кого завербували, відправляють через свої території, тому що охочих не багато. 

Читайте також: Путін хоче змінити зернову угоду

Щодо можливого наступу з боку Білорусі, Данилов відповів: “Як будуть розгортатися події – спостерігатимемо”. 

Данілов розповів, що зараз на кордоні з Білоруссю ситуація контрольована. Кожного дня розвідка надає дані стосовно ситуації. 

“Поки що наша розвідка вважає, що цього (наступу — ред.) не буде. Але покаже життя – будемо з вами дивитися”, — поділився Данілов.

Читайте також: Уночі ворог завдав ракетних ударів по Харкову та Змієву — ОВА

Нагадаємо, Путін розповів, що з 24 лютого РФ нічого не втратила. Хазяїн Кремля розповів, як зміцнилася Росія за півроку війни.