РФ намагається купити у КНДР мільйони снарядів

Кремль перебуває у розпачі, на що вказують закупівлі зброї в Ірані та КНДР

Росія намагається купити мільйони артилерійських снарядів та ракет у Північній Кореї, що вказує на ефективність західних санкцій проти російського військово-промислового комплексу. Про це пише New York Times із посиланням на дані американської розвідки.

Читайте також: Через бойові втрати Росія намагається зберегти запаси БпЛА, — британська розвідка

Влада США повідомила мало подробиць про номенклатуру, обсяги і терміни постачання корейської зброї до Росії. Відомо, що Росія намагається купити або вже купила у Пхеньяна ракети малої дальності та артилерійські снаряди. Також Кремль домагається додаткових постачань північнокорейської зброї у майбутньому.

«Кремль має бути стривожений тим, що йому взагалі доводиться щось купувати в Північній Кореї», – зазначають в американському Інституті вивчення війни.

Читайте також: Зеленський прогнозує втечу військ РФ з України

Західні економічні санкції поки не завдали Росії зримої шкоди і не похитнули владу Путіна. Проте санкції проти ВПК виявилися ефективними, заблокувавши Кремлю можливість купувати чи виробляти сучасну зброю.

Примітно, що навіть Китай не поспішає допомагати Росії у забезпеченні армії. Причиною цього, напевно, є небажання Китаю потрапляти під вторинні санкції.

Читайте також: У ЗСУ тактичний успіх під Краматорськом — Генштаб

Офіційні особи США вважають, що угода Росії із Північною Кореєю вказує на розпач Кремля. Також це свідчить про нездатність Росії виробляти у потрібних обсягах навіть найпростішу зброю.

Нагадаємо, втрати Росії перевалили за 50 тисяч людей. За даними Генштабу ЗСУ, найбільших втрат ворог зазнав на Донецькому напрямку.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.