Після зникнення росіян у Лондоні подешевшала нерухомість

Роками багаті росіяни підживлювали високий попит на елітне житло у Лондоні

У Лондоні розпочалося падіння цін на елітну нерухомість. Однією з основних причин цього називають масовий виїзд заможних росіян, пише Financial Times .

Читайте також: Захарова запропонувала кинути каміння у посольство Естонії

За даними експертів ринку нерухомості, середні ціни на «елітні» будинки в Лондоні опустилися на 17,6% порівняно з піковими значеннями, що спостерігалися у 2014 році. Наголошується, що зниження цін було спричинене цілим комплексом факторів економічного характеру, але фінальним акордом стали події 2022 року.

«Це був довгий процес, жахливий досвід. Brexit, пандемія, а потім війна. Зараз ринок справді дуже стиснутий через зростання вартості будівництва», — сказав один із учасників ринку.

Читайте також: Прем’єр Естонії: Світ має тримати РФ в ізоляції

Видання зазначає, що через високу інфляцію у Великій Британії значно подорожчали кредити. При цьому кількість іноземних покупців елітної нерухомості за останні роки значно скоротилася.

«Російських покупців, які колись були звичним явищем у центрі Лондона, останніми роками поменшало і вони майже зникли після вторгнення РФ в Україну», – йдеться у статті.

Нагадаємо, Болгарія збільшить вартість віз для росіян-туристів. Як пояснив тимчасовий міністр туризму Болгарії, заборона в’їзду росіян у країну неможлива, проте віза стане дорожчою.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.