Путін може набирати випускників з окупованих міст для збільшення армії

Росія хоче збільшити чисельність армії завдяки випускникам навчальних закладів, які знаходяться на окупованих територіях.

Російські пропагандисти на тимчасово окупованих територіях намагаються переконати людей у тому, що Росія успішно проводить спецоперацію, проте люди розуміють, що збільшувати чисельність армії будуть за рахунок призову майбутніх випускників. Про це повідомляє заступник міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу Сил оборони України.

За словами Маляр, пропагандисти намагаються переконувати людей у рішучості Росії успішно завершити так звану спеціальну воєнну операцію проти України, це ніби то має підтвердити указ путіна від 25 серпня про збільшення чисельності сил РФ. 

Маляр пояснила, що: “громадськість на окупованих територіях розуміє, що збільшення чисельності російської армії буде відбуватися зокрема за рахунок призову майбутніх випускників місцевих навчальних закладів на тимчасово окупованих територіях. І ці люди стануть «гарматним м’ясом». 

Заступник міністра оборони України пояснила, що вищезазначене стало вагомим поштовхом для посилення антиросійських настроїв на окупованих територіях.

Нагадаємо, в МЗС повідомили, що Україна задоволена рішенням ЄС щодо віз для росіян. Кулеба сподівається, що рішення виконають так, як передбачено.