Citigroup офіційно повідомила про припинення діяльності в Росії

Citigroup згорне свою діяльність в Росії і через це втратить близько 170 мільйонів доларів.

Сьогодні, 25 серпня банк заявив, що цей крок призведе до витрат близько 170 мільйонів доларів протягом наступних 18 місяців. Про це повідомляє офіційно повідомила корпорація Citigroup

Згортання діяльності почнеться в цьому кварталі і включатиме припинення комерційних банківських операцій для місцевих російських компаній. 

Читайте також: Війська РФ обстріляли село на Харківщині, є загиблий

Тіті Коул, генеральний директор Citi з франшиз Legacy Franchises, сказала, що банк розглядав кілька стратегічних варіантів продажу цих підприємств. Але він вирішив закрити їх, «з огляду на безліч ускладнюючих факторів у навколишньому середовищі».

Керівництво все ще сподівалося продати банк, який має відділення у 10 містах по всій країні. У травні головний виконавчий директор Джейн Фрейзер заявила, що банк веде активний діалог з продажу підрозділу. Але в липні вона заявила, що «ми розглядаємо весь спектр можливостей для виходу із нашого споживчого та комерційного банківського бізнесу, включаючи продаж портфеля».

Девід Лівінгстон, генеральний директор Citi в Європі, на Близькому Сході та в Африці, сказав: «Сьогоднішнє рішення є частиною наших постійних зусиль зі скорочення діяльності в Росії. Воно узгоджується з іншими діями, включаючи обмеження пропозиції послуг, зниження ризиків та відмову від залучення нового бізнесу та клієнтів».

Читайте також: РФ повністю зупинила морський експорт вугілля через санкції – ЗМІ

Станом на кінець другого кварталу 2022 року залишковий ризик Citi в Росії склав 8,4 млрд доларів США в порівнянні з 9,8 млрд доларів США на кінець 2021 року, з яких близько 1 млрд доларів США відноситься до споживчого та місцевого комерційного банківського бізнесу Росії. 

У зв’язку з оголошеним сьогодні планом згортання діяльності Citi очікує понести витрати близько 170 мільйонів доларів США, головним чином протягом наступних 18 місяців, в основному за рахунок реструктуризації, виплат за розірвання договорів з постачальниками та інших супутніх витрат.

Нагадаємо, Путін наказав збільшити армію РФ. Росія завербує додатково 150 тисяч солдатів.